Πώς είναι η Παρανοϊκή Διαταραχή Προσωπικότητας ;

Πως αλήθεια είναι κάποιος ή κάποια που έχει Παρανοϊκή Διαταραχή Προσωπικότητας (PPL) ; Μια μικρή έρευνα στο internet και συγκεκριμένα στο youtube μας δίνει τα παρακάτω χαρακτηριστικά. Όλοι μας έχουμε έρθει σε επαφή με κάποια άτομα που τα συγκεντρώνουν.

1) Έχει μια Διάχυτη δυσπιστία, Είναι εξαιρετικά Καχύποπτος, 2) Βρίσκεται σε συνεχή Υπερβολική εγρήγορση. Περιμένουν από τον άλλο να κάνει κάτι για να το ερμηνεύσει, σαν να έχει κακές προθέσεις εναντίον του.Διαβάζει στους άλλους πράγματα από κάθε μικρό σχόλιο που κάνουν. Μικρά σχόλια μεγεθύνει. Είναι απρόθυμος να μοιραστεί πληροφορίες. Είναι πεπεισμένος ότι αυτή η πληροφορία θα χρησιμοποιηθεί εναντίον του.Παθολογική ζήλια.Από την πλευρά του θεωρεί ότι υπερασπίζει τον εαυτό του από τις επιθέσεις των άλλων.Υπερβολική εμπιστοσύνη στην γνώσεις του, χωρίς να ρωτά τους άλλους, τους οποίους δεν εμπιστεύεται.Δεν θεωρεί τον εαυτό του θυμωμένο η εχθρικό θεωρεί ότι προσπαθεί να σιγουρευτεί ότι δεν θα του την φέρουν οι άλλοι ότι δεν έχουν κρυμμένα κίνητρα
Δεν εμπιστεύεται κανένα και θυμώνει συνέχεια με κάποιους επειδή νομίζει ότι είναι αναξιόπιστοι, μη άξιοι εμπιστοσύνης κλπ. Συνεχώς κατηγορεί.Πολύ δύσκολα να διατηρήσει σχέσεις.π.χ. θεωρεί ότι ο/η σύντροφος την απατά, κάνει σενάρια αν δεν απαντήσει ο άλλος αμέσως στο sms..

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η διάσπαση προσοχής και το υπερκινητικό σύνδρομο στους ενήλικες

Τζένη Θεωνά κ ΔΕΠΥ