Καλοκαίρι: Καιρός για Διάβασμα... Ραντεβού το Σεπτέμβρη!

Καλημέρα και καλό υπόλοιπο καλοκαίρι σε όλους τους φίλους. Αν έχουμε μάθει μερικά πράγματα για την Διάσπαση Προσοχής το οφείλουμε στα Βιβλία και στο Διάβασμα που θέλουμε να συνεχίζουμε με συνέπεια και σταθερότητα.   Όσο πιο "μελετημένοι" είμαστε και όσο συνδυάζουμε την προσωπική εμπειρία με το να έχουμε διαβάσει για το θέμα που μας απασχολεί σε ένα βιβλίο, τόσο περισσότερο προχωράμε στην αυτογνωσία. Λέμε: Ναι αυτό είναι το ζήτημα που με ταλαιπωρεί, αυτές είναι οι ψυχολογικές παρενέργειες της ΔΕΠΥ....

Γιατί όσο έχεις ζήσει μια ζωή με μια αδιάγνωστη κατάσταση υπάρχει έδαφος να αναπτυχθούν πολλές "προβληματικές πτυχές". Αν έχεις για παράδειγμα κουραστεί να βιώνεις από τους άλλους "γιατί είσαι έτσι...γιατί δεν είσαι αλλιώς...γιατί δεν είσαι πιο συγκεντρωμένος...γιατί δεν τα καταφέρνεις όπως ..οι "περιβόητοι" άλλοι,  από μικρός και η αυτοπεποίθηση σου θα έχει ζητήματα και η εικόνα που θα έχεις δημιουργήσει για τον εαυτό σου θα έχει πολλές σκιές.

Όταν προτείνουμε ο ένας στον άλλον τεχνικές για το τι μας βοήθησε γινόμαστε εξαιρετικά χρήσιμοι και βοηθάμε να αντιμετωπιστούν δυσκολίες, έστω και αν στο μάτι κάποιο τρίτου αυτές φαίνονται εξαιρετικά ασήμαντες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η διάσπαση προσοχής και το υπερκινητικό σύνδρομο στους ενήλικες

Τζένη Θεωνά κ ΔΕΠΥ

Πώς είναι η Παρανοϊκή Διαταραχή Προσωπικότητας ;