Ξεπερνώντας την Διάσπαση

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους. Σεπτέμβριος, περίοδος που μπαίνουμε σε πρόγραμμα. Προσωπικά  η περίοδος με βρίσκει να συνεχίζω την Διατροφή που βασίζεται σε φυσικές τροφές, κοτόπουλο, αυγά, ψάρι, σαλάτες, φρούτα και σχεδόν καθόλου ζάχαρη. 5 μήνες περίπου και θα έλεγα πως νιώθω την διάθεσή μου πιο σταθερή, με λιγότερες διακυμάνσεις. Έχω χάσει περίπου 6 κιλά, και νιώθω όταν κολυμπώ "ελεύθερο" στην θάλασσα να έχω μεγαλύτερη αντοχή.
Η προσπάθεια να τηρώ το τρίπτυχο Άσκηση - Ξεκούραση - Διατροφή συνεχίζεται. Ο ύπνος είναι σημαντικός πυλώνας που βοηθά το σώμα να λειτουργεί καλά. Όλοι οι άνθρωποι δεν έχουν ανάγκη τις ίδιες ώρες ύπνου, αρκετός ύπνος που λέει και ο Hallowell είναι ο ύπνος που χρειάζεσαι όταν ξυπνάς χωρίς ξυπνητήρι. Να έχεις χορτάσει. Και για να ξεκουραστείς, είτε πρέπει να είσαι σε κάποιο βουνό (οπότε και οι λίγες ώρες θα είναι αρκετές...) είτε να κοιμάσαι όχι μετά τις 23:00.  Ο στόχος μου να κοιμάμαι στις 22:00, παρά τα όσα έχω διαβάσει στην Αρχαία Ινδική Ιατρική, για την σωστή ώρα ύπνου...δεν έχει  ακόμα επιτευχθεί. Στο βιβλίο που βλέπετε στην μικρή εικόνα αριστερά, θα βρει κανείς (στο παράρτημα) αναλυτικές περιγραφές για τα συμπληρώματα που βοηθούν και για τον ύπνο και για την συγκέντρωση κλπ. Ο ψυχίατρος D. Amen μας ενημερώνει πως λαμβάνει και ο ίδιος πολλά συμπληρώματα. Δεν θα λάμβανε συμπληρώματα γράφει στο βιβλίο...αν κατανάλωνε μόνο φρέσκες τροφές που παράγονταν σε κοντινή απόσταση από τον τόπο κατανάλωσης, αν ήταν βιολογικές, αν έπινε απόλυτα καθαρό νερό, αν ο αέρας που ανέπνεε ήταν μόνο καθαρός, αν έκανε καθημερινή άσκηση και αν δεν υπέβαλλε τον εαυτό του σε συνθήκες καθημερινού stress..." Επειδή αυτό δεν είναι εύκολο τα συμπληρώματα βοηθούν και συστήνονται από πολλούς γιατρούς.
Νομίζω πως στόχος μας είναι να μπούμε σε ένα ρυθμό. Να κάνουμε καθημερινή συνήθεια  πρακτικές και ρουτίνες που μας βοηθούν να λειτουργούμε σωστά σαν άτομα. Να αποφύγουμε τον ύπουλο σκόπελο της "μικροκατάθληψης", αποθάρρυνσης και φαύλου κύκλου ανισορροπίας ενέργειας και διάθεσης που βρίσκονται τα άτομα με ΔΕΠ.
Πλέον στην εργασία παίρνω μαζί μου ταπερ με (κανονικό) φαγητό (και σαλάτα) από το σπίτι, είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω. Καλός Ύπνος - Καλή Διατροφή και κολύμπι  που πέρα από την άσκηση σου επιτρέπει να χαλαρώσεις, να έρθεις σε ισορροπία μεσα σου και να νιώσεις το συναίσθημα "τώρα νιώθω καλά, τώρα είμαι καλά, πάμε παρακάτω..." 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η διάσπαση προσοχής και το υπερκινητικό σύνδρομο στους ενήλικες

Τζένη Θεωνά κ ΔΕΠΥ

Πώς είναι η Παρανοϊκή Διαταραχή Προσωπικότητας ;