Νέα για την Διάσπαση Προσοχής Ενηλίκων

Ομάδα Ενηλίκων:
Η Ομάδα Ενηλίκων με Διάσπαση Προσοχής, ξεκίνησε στις 15 Μαρτίου 2010 και πραγματοποιείται κάθε δεύτερη Δευτέρα στο γραφείο του Δρ. Βούρδα στην Νέα Σμύρνη. Καλύπτει μια σειρά από θέματα που ενδιαφέρουν τους ενήλικες με ΔΕΠ/Υ (ADHD) και είναι "κλειστού τύπου" δεν δέχεται δηλαδή νέα μέλη από την στιγμή που ξεκινά. Θα διαρκέσει μέχρι 14 Ιουνίου 2010.
Το πρόγραμμα των συναντήσεων έχει δωθεί στα μέλη προκειμένου να μπορούν να το επεξεργάζονται. Η επόμενη συνάντηση, στις 29.03.2010 έχει θέμα "ΔΕΠ και παιδική Ηλικία". θα ανατρέξουμε δηλαδή στις παιδικές αναμνήσεις μας σε σχέση με την παράμετρο που τότε δεν γνωρίζαμε. Πως ήταν τα μαθητικά χρόνια ; Υπήρχαν δυσκολίες προσαρμογής ; Μην ξεχνάμε πως τα άτομα με ΔΕΠ ανήκουν σε μια μειονότητα. (5-10%).

Ερωτηματολόγιο για Ενηλίκους με ΔΕΠ/Υ
:
Ετοιμάσαμε ένα ερωτηματολόγιο για τους σκοπούς μιας διπλωματικής εργασίας που απευθύνεται σε ενηλίκους με ΔΕΠ/Υ. Θα ήταν μεγάλη χαρά να συμπληρώσετε. (Επικοινωνείστε μαζί μας στο τηλ. 6946.00.35.22 για να το συμπληρώσετε τηλεφωνικά...ή ζητείστε μας να το στείλουμε με mail) Μέρος του ερωτηματολογίου μπορείτε να δείτε στο http://erotimatologiodepy.blogspot.com/)

Συμμετοχή σε διεθνές συνέδριο:

Το έχουμε πει και στο παρελθόν τα συνέδρια δεν είναι μόνο για τους "πολύ ειδικούς επιστήμονες", όποιος έχει διάθεση να μάθει είναι καλό να προσέρχεται και να συμμετέχει. Γνωρίζει επαγγελματίες και ανθρώπους με μεράκι που μεταφέρουν γνώση και εμπειρία.
Είναι μεγάλη χαρά (και πρόκληση μαζί...) να συμμετέχω με εισήγηση για την ΔΕΠ/Υ, την Πέμπτη 6 Μαίου , στις 16:00 στο ξενοδοχείο Athens Hilton στα πλαίσια διεθνούς συνεδρίου που διοργανώνει η E.Ψ.Ψ.Ε.Π.

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία:
Ευχαριστούμε πολύ για τα mails που στέλνετε. Είναι πολύ συνηθισμένο να λαμβάνουμε mails από φοιτητές τμημάτων που προσπαθούν να συγκεντρωθούν και να ολοκηρώσουν τις σπουδές τους... Σε αυτά τα αιτήματα απαντάμε πως η ενημέρωση και η συμβουλευτική στο τι υπάρχει σήμερα διαθέσιμο βοηθούν. Προτείνουμε 40 λεπτη συμβουλευτική συζήτηση.Το διάβασμα βιβλίων για ΔΕΠ/Υ βοηθά (αν και δυστυχώς πολλοί ενήλικοι με ΔΕΠ/Υ δεν διαβάζουν βιβλία...). Τα συμπληρώματα Ω3 βοηθούν. Η ομάδες με ενηλίκους που αντιμετωπίζουν παρόμοια ζητήματα βοηθούν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η διάσπαση προσοχής και το υπερκινητικό σύνδρομο στους ενήλικες

Τζένη Θεωνά κ ΔΕΠΥ

Πώς είναι η Παρανοϊκή Διαταραχή Προσωπικότητας ;