Καλή Χρονιά!

Καλή Χρονιά σε όλους τους φίλους, Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον και τα τηλέφωνα και mail σας. Στην "ομάδα facebook", στις "φωτογραφίες" μπορείτε να βρείτε ένα διαγνωστικό test για ενήλικες για ΔΕΠ. Μπορείτε να τυπώσετε τις εικόνες και να το συμπληρώσετε είναι μια πολύ καλή αρχή για να διαπιστώσετε, μόνοι σας αν η σκέψη σας πως έχετε ΔΕΠ/Υ έχει βάση ή όχι.

Παραμονή πρωτοχρονιάς έλαβα ένα πακέτο από τον καθηγητή Basant K. Puri με το βιβλίο του "Attention-Deficit Hyperactivity Disorder , a natural way to treat ADHD" σε δύο αντίτυπα, μαζί με δύο πακέτα Vegepa (εκ των ελάχιστων Ω3-Ω6 - EPA Λιπαρών Οξέων που ΔΕΝ περιέχουν DHA) (Θα το αναλύσουμε αυτό παρακάτω)

Η χαρά όταν άνοιξα το δέμα μεγάλη... Με τον κο Puri και δύο συνεργάτες του συναντηθήκαμε συγχρονιστικά σε συνέδριο ψυχιατρικής στην Θεσσαλονίκη, πριν 2 μήνες. Ήταν το πρωτοχρονιάτικο δώρο μου... και τα βιβλία λατρεύω και το όραμα για λύσεις στο θέμα της Διάσπασης με συγκινεί, τέλος επιδιώκοντας γνωριμίες έρχονται τα αποτελέσματα...

Σχετικά με τι έρευνες του Professor Puri. Mε πολύ λίγα λόγια στο βιβλίο του αναφέρει πως έχουν γίνει έρευνες που διαπιστώνουν πως τα άτομα με ΔΕΠ/Υ έχουν έλλειψη σε Ω3 - Ω6 Λιπαρά Οξέα.

Σύμφωνα με μελέτες του η λήψη (8 capsules την ημέρα για ενήλικες) από το "VEGEPA" το Vegepa περιέχει τον συνδυασμό του καθαρού "ΕΡΑ" (ένα σημαντικό "long chain" Λιπαρό Οξύ) , παρθένο έλαιο "primrose" (μια εξαιρετική πηγή Ω6 και "triterpines" και εντελώς μηδέν "DHA" βοηθά στην μείωση των συμπτωμάτων της Διάσπασης Προσοχής.
Το καλό με τo εν λόγω συμπλήρωμα είναι πως όχι μόνο δεν έχει παρενέργειες αλλά οι όποιες επιπλέον επιπτώσεις έχει είναι θετικές....δηλαδή έχει διαπιστωθεί πως τα Ω3-Ω6 βοηθούν στο να έχει κανείς μαλακό δέρμα, πιο καλά νύχια (που δεν σπάνε), πιο υγιή μαλλιά. Όφελος θα παρατηρήσει κανείς και στους συνδέσμους.
Στο βιβλίο θα διαβάσουμε πως δεν πρέπει να έχει κανείς ΔΕΠ/Υ για να βοηθηθεί από το εν λόγω συμπλήρωμα. Τα Ω3-Ω6 (χωρίς DHA) βοηθούν kαι στην "Ενέργεια" και στον "καλύτερο ύπνο" και στην καταπολέμηση της κατάθλιψης - εναλλαγών διάθεσης και στην καλύτερη συγκέντρωση και στο καλύτερο διάβασμα και την πιο καθαρή σκέψη.
Το DHA αντίθετα εξουδετερώνει την επίδραση των EPA. Υπάρχουν μελέτες σε παιδιά με ΔΕΠ/Υ που δείχνουν ότι χρησιμοποιώντας "DHA" ως αποκλειστικό συμπλήρωμα λιπαρών οξέων (long-chain, polyunsaturated) όχι μόνο δεν ήταν καλύτερα από όσα παιδιά λάμβαναν placebo αλλά είχαν ακόμα χειρότερες επιδόσεις.
Το να τρώει απλά κανείς "πολύ ψάρι" ή να λαμβάνει "Fish Oil" (ψαρόλαδο) σύμφωνα με τον συγγραφέα δεν προτείνεται επειδή λόγω των μολυσμένων θαλασσών τα ψάρια μαζεύουν πολλές διοξίνες, "PCB's", "mercury" κ.α. Επίσης το "fish oil" βγαίνει από το συκώτι του ψαριού (το όργανο που χρησιμοποιεί το ψάρι για αποτοξίνωση του αίματος του).
Προσωπικά σε αντίθεση με άλλα ω3 που έλαβα στο παρελθόν και μου δημιουργούσαν κάποια αίσθηση στο στομάχι το συγκεκριμένο προϊόν δεν με δυσκολεύει. Το δοκιμάζω για να δω με βεβαιότητα αν βοηθά στα συμπτώματα της ΔΕΠ. Όποιος από τους φίλους επαγγελματίας ή άμεσα ενδιαφερόμενος θέλει, μπορεί να δανειστεί το βιβλίο και να το συζητήσουμε σε κάποια επόμενη συνάντηση.

Σχόλια

Ο χρήστης psych-free είπε…
φιλε σπυρο θιγεις ενα ενδιαφερον θεμα για τα ω3-ω6 λιπαρα οξεα .απλωσ σου μεταφερω αποψεις του dr davidson ARNESEN , που τα χρησιμοποιει σε απεξαρτησεις - αλκοολ, οπιοειδη- .( κεντρο απεξαρτησης στην usa ).εχω μελετες του για την καταθλιψη - παντα στην φαση απεξαρτησης - με ικανοποιητικα αποτελεσματα .σταθεροποιηση και ομαλοποιηση λειτουργιας κυτταρικων μεμβρανων. για την adhd δεν γνωριζω.κωνσταντης δημητριος
Ο χρήστης Unknown είπε…
να ρωτήσω κάτι...το σκεύασμα είναι τεχνητό ή φυσικό;; φυσικό λέγοντας εννοώ αν είναι εξ'ολοκλήρου από τα έλαια ψαριών, συμπυκνωμένο όμως. Γιατί αν είναι έτσι και πάλι τίθεται το ζήτημα της μόλυνσης...
ευχαριστω

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η διάσπαση προσοχής και το υπερκινητικό σύνδρομο στους ενήλικες

Τζένη Θεωνά κ ΔΕΠΥ

Πώς είναι η Παρανοϊκή Διαταραχή Προσωπικότητας ;