You mean I m not lazy, stupid or crazy?! Kate Kelly and Peggy Ramundo - Bιβλίο για την διάσπαση προσοχής

Διαβάσαμε:

«βρίσκουμε ότι το μυαλό μας "δεν συνεργάζεται" όταν προσπαθεί να αφομοιώσει πολλές λεπτομέριες ταυτόχρονα»

Μας χαρακτηρίζει η δυναμική του μην το κάνεις σήμερα ανέβαλέ το μέχρι αύριο.

«Άνθρωποι περιγράφουν τους adders ως έντονους...όταν είναι ευχαριστημένο ένα άτομο με διάσπαση προσοχής κεντρίζει τους άλλους με τις μεγάλες δόσεις θετικής ενέργειας.

Όταν είναι πεσμένος φαίνεται σαν να είναι το τέλος του κόσμου για αυτόν

Θέλω....το χρειάζομαι...πρέπει να το έχω...τα αισθήματα που έχει συχνά.

Έντονα αισθήματα αναγκης και επιθυμιών.

Στρατηγική αντιμετώπισης: «Αν δεν το σκέφτομαι το πρόβλημα, πάει να πει ότι δεν υπάρχει...»

Πρακτικές Συμβουλές για τις τηλεφωνικές συνομιλίες:

Έχε μπροστά σου ένα χαρτί που να περιγράφει το θέμα που θα συζητήσεις.

Κοίτα το χαρτί με τις σημειώσεις σου κατά την διάρκεια του τηλεφωνήματος για να τονώσεις την μνήμη σου.


Να μένεις "πειθαρχημένος" στο γραπτό για να αποφεύγεις συζήτηση που θα περιπλανιέται η προσοχή σου.

Κάνε το τηλεφώνημά σου σε ένα ήσυχο, ελεύθερο από ενοχλήσεις μέρος. Πάρε επίσης ένα ασύρματο τηλέφωνο με ακουστικό στο αυτί. Αυτο θα περιορίσει τον ήχο του περιβάλλοντος και θα σου επιτρέπει να κινείσαι όσο μιλάς.

Αν σε καλέσει κάποιος ενώ είσαι σε μη κατάλληλη στιγμή, σύντομα δικαιολογήσου, λέγοντας ότι θα πρέπει να αλλάξεις τηλέφωνο, να ανοίξεις την πόρτα, να επιστρέψεις την κλήση αργότερα. Δώσε μερικά λεπτά στον εαυτό σου να ανασυγκροτηθείς και μάζεψε κάθε σχετική πληροφορία που θα χρειαστείς για την συνομιλία. Αν απάντησες το τηλέφωνο σε ένα θορυβώδες μέρος του σπιτιού, πάρε το χρόνο σου να ζητήσεις ησυχία.

Στις Η.Π.Α. τα περισσότερα coaching σε άτομα με ADD γίνονται μέσω τηλεφώνου.

Γραπτή έκφραση. Γράμματα, memos, αναφορές.

"Μπορεί να μας πάρει ...πολλές ώρες το γράψιμο μια επιστολής. Κάθε φορά τα ίδια...που να βάλω την ημερομηνία να αφήσω ένα κενό ή δύο...να είναι επίσημο το format...ή να μην είναι...στο κάτω κάτω θέλω να κάνω του κεφαλιού μου..."

Αν οι ανάγκες για τα γραπτά κείμενα της εργασίας σου είναι εσωτερικές αναφορές και επιχειρηματικά γράμματα αγόρασε ένα εύκολο στην χρήση πακέτο με πρότυπα γράμματα-αναφορές (templates). Θα βρείτε έτοιμα από παραγγελίες προιόντων μέχρι συγχαρητήρια για την προαγωγή ενός συναδέλφου.

Με το λογισμικό βρίσκεις ένα template που ταιριάζει στην ανάγκη σου, αλλάζεις ονόματα και ημερομηνία...και αυτό ήταν ! Έχεις ένα καλογραμμένο επιχειρηματικό κείμενο.

Αν έχεις γραμματέα υπαγόρευσέ της το κείμενο αν όχι δοκίμασε την χρήση μαγνητοφώνου για να «γράψεις» τα πρώτα σου σχέδια. Οι ιδέες σου θα ρέουν πιο εύκολα αν μιλήσεις πρώτα και μετά γράψεις.

Ανάγκη για κλειστή πόρτα στο γραφείο. Εξήγεισε στους συναδέλφους πως δεν μπορείς να συγκεντρωθείς σε εργασία που απαιτεί προσοχή στις λεπτομέρειες όταν υπάρχει θόρυβος. Έπειτα κλείσε την πόρτα. Να καταλάβουν πως πρόκειται για πρόβλημά σου και δεν έχεις κανένα πρόβλημα με αυτούς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η διάσπαση προσοχής και το υπερκινητικό σύνδρομο στους ενήλικες

Τζένη Θεωνά κ ΔΕΠΥ

Πώς είναι η Παρανοϊκή Διαταραχή Προσωπικότητας ;